Kommersøya vinteren 2017-2018 - TNT Landskap
858
post-template-default,single,single-post,postid-858,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Båt på veil til Kommersøya

Kommersøya vinteren 2017-2018

Da har vi pakket bort sommerblomster og gressklippere, og tatt fatt på restaurering av den store enga på Kommersøya utenfor Sande i Vestfold.

Hver dag været er laglig, reiser vi ut med den lille båten vår fra bryggene på Gyltesø båtforening. Litt surt og litt kaldt, litt snø og litt regn, men når vi begynner å jobbe med motorsag og får fart på bålet holder vi varmen. Enga blir større dag for dag.

I samarbeid med Sande kommune hogger og brenner vi så mye som mulig av det virket vi hogger. Stokkene legges opp i lunner for å råtne og å gi leveplass til mange forskjellige arter. På denne måten blir stokkene til store insektshoteller.

Arbeidet kan følges på historiske kart på Finn. Kartene viser hvor stor enga var i tidligere tider da det var bosetting og beiting på hele øya. Målet er at engarealet igjen skal bli stort. Vi hogger og sauen beiter, noe som er et perfekt samarbeid.

Vinterlandskap på Kommersøya